Distans till Nora och skita i Watten men Vatten i termos, hatar dubbdäck.

Kommentera
 
Omvärdering av distanspassen
Erkänner att jag varit för wattfixerad och kört för intensivt på distanspassen.
Idag vart det riktigt lugnt på en intensitet som Garmin räknade ut till Zon 1,8 och min puls 68% på låga 118bpm.
Jag brukar ligga på runt 75-80% (132-140) i hög Zon 2.
 
I nästa grundträningsperiod Februari-Mars kommer jag försöka lägga på lite mera tryck och antingen köra "lågpulspass" i kombination med att trycka på i backarna eller kliva upp mot mer konstant mot höga Zon2 pass med puls strax över 75%.
 
Dubbdäcken på MTB Ice Spiker Pro har ett fantastiskt grepp men är extremt tungrullade å andra sidan. Vilket är tråkigt men hellre det än att halka och slå sig och bli skadad.
 
 
Dagens pass till Nora kändes segt och extremt mycket snö i kanterna som gjorde att man fick parera ofta för att inte hamna i diket.
Jag övervägde i morse när jag såg termometern på -8C°att kliva på trainern i 3 timmar och lägga mig mitt i Zon 2 istället för utepass .
 
Men tanken fick mig att kliva ut i ett riktigt härligt vinterlandskap med spåriga och hårdpackade snövägar.
Tänkte runda Norasjön men det gick långsamt idag, bara 17,6km/h och det blir mörkt fort.
Gårdagens ganska svettiga tröskelpass 3x20 med TSS 105 satt nog kvar lite.
 
Hittade ytterliggare en perfekt intervallbacke till den tidigare Mattsabacken (HC4) på 3,7 km kommer nu Lockhyttan Full Climb (HC4) på 5km med 3% bli en frestare att testa sig i.
 
Konverteringen mot 1x11 vart riktigt lyckad precis som värmestrumporna från Lenz som jag kört med flera pass i rad som gör att jag kan ligga ute 4 timmar även om det brändes lite i fötterna på slutet men inte i tårna.
 
Provar även vatten i termos som funkade lika bra tills man ska dricka, man måste stanna! Det känns sisådär men jag kommer köra näringsdryck i flaskan dricka mer direkt i början.
 
På något sätt gillar jag vintercykling för man blir inte svettig, nackdelen är att solen gör ner för tidigt och alla kläder men ffa dubbdäcken.
Men jag kan tänka mig en härlig känsla när sommardäcken åker på, 20-30 watt direkt i minskat rullmotstånd
 
Men i morgon vilodag och ser fram mot en tröskelvecka med i hududsak -AT