Styrka 7x6

Kommentera
 
Premiär
 
Den bästa alternativa träningen för cyklister är styrketräning sägs det och man inser att detta är viktigt.
Läste att damskidåkarna förutom ha Vo2max på över 75 även klarar benpress med fri vikt på 150kg.
 
Ytterst ovan med detta och dessutom relativt ödmjuk inför insatsen, gick direkt till något som såg ut att vara en benträningsmaskin.
 
Målsättningen är en ren neuromuskulärträning där antalet repetetioner är realtivt få under 6 st som inte ger hypertrofi=större muskel och därmed viktökning utan enbart ger maxstyrka.
 
Den rena neuromuskulära styrkan är det cyklisten vill åt men även om tramprörelsen är komplex med både kontration och avslappning, så är det denna typ av träning tillsammans med rena core övingar jag ska försöka ge en dag i veckan åt gymmet. Friskvårdsbidraget var så förmånligt att det nästan täckte hela kostnaden.
 
Känslan var nog att som vanligt tog man i för mycket för nu 6h efter känns det fortfarande men så ska det nog vara, i viktkorgen stod den 189kg och jag pressade mina knän 7 gånger i 6 repetetioner.
 
Imorgon blir det ett distanspass med fokus på lite lägre intensitet men lite längre än förra veckan, får se om jag kan hålla det.
Har dessutom beställt lite delar till min HT Mtb Canyon CF 8.9 för att konvertera den mot 1x11 med effektmätaren på.
 
Vädret imorgon ser ut att bli klassiskt vinterfint med -4 grader sol och vind från NV, så det gäller att hitta en tur med vinden mestadels i ryggen.